برداشتن وسايل ديگران توسط كودكان | بدون اجازه به وسايل ديگران دست مي‌زند !

برداشتن وسايل ديگران توسط كودكان باعث نگراني و خجالت زدگي والدين مي‌شود چراكه آن‌ها مي‌ترسند كه اين رفتار باعث دزدي در بزرگسالي شود. بايد بدانيد كه بچه‌ها به طور غريزي كنجكاوند و با تقليد كردن، همانند سازي يا يادگيري مشاهده‌اي سعي مي‌كنند رفتارهايي مشابه بزرگترها انجام دهند، پس به سمت وسايل ديگران مي‌روند و مي‌خواهند مثل آن‌ها از وسايل استفاده كنند.

چگونه به كودكمان ياد دهيم بدون اجازه به وسايل ديگران دست نزند؟

 

براي حل اين موضوع ابتدا والدين بايد به علت رفتار پي برده و سپس با بهره بردن از درمان‌هاي رفتاري، به اصلاح رفتار كودك بپردازند. ممكن است با وجود تلاش‌ها، تغييري در كودكتان ايجاد نشده باشد كه احتمال دارد ناشي از ناسازگاري‌هاي كودك باشد. در اين صورت دريافت مشاوره كودك انتخاب مناسبي است.
تماس با مشاور
علت برداشتن وسايل ديگران توسط كودكان1- كودكان از بزرگترها تقليد مي‌كنندكودكان از بزرگترها تقليد مي كنند
تقليد كردن يكي از اصلي‌ترين روش‌هاي يادگيري در كودك نوپا است. تقليد بين سنين 1 تا 3 سالگي بيشتر مي‌شود و كودك علاوه بر اطرافيان از شخصيت‌هاي كارتوني هم تقليد مي‌كند كه پيش زمينه بسياري از كارهايي است كه فرزندتان انجام مي‌دهد. وقتي شما كاري انجام مي‌دهيد او هم مي‌خواهد همان كار را تكرار كند؛ پس كيف شما را برمي‌دارد و آن را با خودش حمل مي‌كند يا كلاه پدرش را سرش مي‌گذارد.
براي آشنايي بيشتر در زمينه آموزش به كودكان كليك كنيد.
2- همانند سازي از علل برداشتن وسايل ديگران توسط كودكانبين تقليد و همانند سازي تفاوت وجود دارد. تقليد صرفا تكرار رفتارهاي خاص است ولي در همانند سازي كودك با شما يا كسي كه مورد توجه اوست ارتباط عاطفي عميقي برقرار مي‌كند. كودك در جريان رشد خود يك سري الگوهاي رفتاري را ياد مي‌گيرد، در ابتدا اين الگوها شباهت زيادي با رفتارهاي پدر و مادرش دارد و هنگامي كه بزرگتر مي‌شود به افراد بزرگسال ديگر هم تعميم مي‌دهد. شايد متوجه شده باشيد كه كودكتان در راه رفتن، حرف زدن و بسياري كارهاي ديگر مي‌خواهد مثل شما عمل كند. در واقع او دارد با شما همانند سازي مي‌كند. بچه‌ها با اين روش احساس توانمندي مي‌كنند، به عنوان مثال يك پسر بچه كوچك قدرت پدرش را به رخ ديگران مي‌كشد.
3- الگويابي جنسيتيكودك شما بعد از سنين 18 ماهگي در مورد هويت جنسي خودش به تدريج آگاه‌تر مي‌شود و خصوصيات شخصيتي زنانه يا مردانه را دروني مي‌كند و بعد از حدود 4 سالگي بيشتر به وسايلي كه متعلق به جنسيت خودش است علاقه نشان مي‌دهد. از طريق مشاهده ديگران نقش‌هايي كه متناسب با جنسيتش است و كارهايي كه از او انتظار مي‌رود را، تكرار مي‌كند. مثلا دخترها بيشتر به لوازم آرايشي مادرشان علاقه نشان مي‌دهند.
4- يادگيري مشاهده‌اي از علل برداشتن وسايل ديگران توسط كودكاناين يادگيري در هر دوره‌اي از زندگي ممكن است رخ دهد با اين حال در كودكي رايج تر مي‌باشد. كودك از بزرگترها يا همسالان خود ياد مي‌گيرد كه در فرايند اجتماعي شدنش نقش مهمي دارد چون با مشاهده تعاملات شما با همسرتان يا ديگران اين روابط را مي‌آموزد. به عنوان مثال كودك وقتي مي‌بيند همسالانشان با موبايل، تبلت يا ديگر وسايل والدينشان بازي مي‌كنند او هم جذب اين وسايل مي‌شود.
5- كنجكاوييكي ديگر از دلايل برداشتن وسايل ديگران توسط كودكان كنجكاوي ذاتي است كه نسبت به گفتار و رفتار والدين خود دارند. بچه‌ها با يادگيري رفتارهاي جديد، اجتماعي مي‌شوند. از آنجا كه كودك اولين و بيشترين روابطش با پدر و مادر است در ابتدا شما الگوي او هستيد پس به وسايلي كه استفاده مي‌كنيد علاقه نشان مي‌دهد.
6- آگاهي از شباهت‌ها از علل برداشتن وسايل ديگران توسط كودكانآگاهي از شباهت ها
كودك به تدريج مي‌فهمد به چه كساني شباهت دارد يا به كدام گروه خاص تعلق دارد. بنابراين از همجنسان خود تقليد مي‌كند تا در آن گروه جايگاهي پيدا كند. وقتي كودك در الگويابي جنسيتي پيشرفت مي‌كند بيشتر با والد همجنس خود همانند سازي مي‌كند. به همين دليل دختر بچه مادر خود را الگو قرار داده و با برداشتن لوازم آرايشي او و آرايش كردن خودش يا عروسكش اين اشتياق را نشان مي‌دهد.
پسر بچه نيز به شباهت خودش با پدرش پي مي‌برد و بيشتر به وسايلي مانند ماشين علاقه نشان مي‌دهد. با اين حال بسياري از ويژگي‌هاي والدين مانند علاقه به مطالعه، تكنولوژي، ورزش و ... ارتباطي با الگويابي جنسيتي ندارند. پس كودك مي‌خواهد خودش را با خصوصيات الگو همانند كند چون كودك فكر مي‌كند با همانند سازي با الگو مي‌تواند جايگاه او را داشته باشد، بنابراين خود را شبيه كسي مي‌كند كه دوستش دارد.
7- علاقه به ارتباط با بزرگترهابچه‌ها دوست دارند با بزرگترها و ديگران رابطه داشته باشند و شبيه آن‌ها شوند؛ پس مي‌بينند چطور مي‌توانند مثل شما باشند. البته اين مسئله فرصت خوبي براي ياد گرفتن خيلي از چيزهاست. مثلا اگر ببيند شما مشغول خواندن روزنامه هستيد به سمت آن جذب مي‌شود و حالت شما را مي‌گيرد و وانمود مي‌كند كه روزنامه مي‌خواند يا اگر شما را در حال سيگار كشيدن ببيند مي‌خواهد همين كار را انجام دهد.
براي شناخت بيشتر در زمينه آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

برداشتن وسايل ديگران توسط كودكان | كودكان جذب وسايل چه كساني مي شوند؟كودكان جذب وسايل چه كساني مي شوند؟
اگر دقت كرده باشيد متوجه خواهيد شد، هنگامي كه صميمي و مهربان هستيد كودكان بيشتر جذب شما و وسايلتان مي‌شوند. در واقع زماني كه رابطه محبت آميز و صميمي با كودك برقرار مي‌كنيد بيشتر دوست دارد با شما همانند سازي كند و به وسايلي كه استفاده مي‌كنيد دست بزند. همچنين شما به عنوان والدي كه بيشترين كنترل را در محيط كودك داريد بيشتر در معرض همانند سازي كودك قرار مي‌گيريد. به طور كلي كساني كه مي‌توانند كودك را شاد كنند يا احساس ترس و خشم در او ايجاد كنند بيشتر مورد توجه كودكان قرار مي‌گيرند كه باعث مي‌شود بيشتر با آن‌ها همانند سازي كنند.

چطور به كودكمان ياد دهيم از برداشتن وسايل ديگران بپرهيزد؟پيشگيري با آموزش اوليهبهتر است از همان سنين كم درباره دست زدن كودك به وسايل ديگران آموزش داده شود. به او بگوييد براي دست زدن به وسايل ديگران بايد اجازه بگيرد. براي يادگيري بيشتر مي‌توانيد از شيوه‌هاي تشويق كودكان استفاده كنيد. البته منظور اين نيست كه به كودك خود باج بدهيد بلكه به صورت كلامي او را تشويق كنيد و به او بگوييد چرا اين كار خوب است.
براي شناخت بيشتر در زمينه تشويق كودكان كليك كنيد.
حفظ آرامش راهكاري براي عدم برداشتن وسايل ديگران توسط كودكانهر زمان كه متوجه برداشتن وسايل ديگران توسط كودك شديد، سعي كنيد خونسردي خودتان را حفظ كنيد. رفتارهاي بيش از حد سخت گيرانه مخصوصا تنبيه بدني باعث مي‌شود كودكتان بعدها براي اجتناب از تنبيه به شما دروغ بگويد. متناسب با سن كودك در مورد رفتارش به او توضيح دهيد "اين كار تو، منو ناراحت مي‌كند چون به حقوق ديگران احترام نمي‌گذاري". يعني اشتباهش را به شيوه‌اي كه برايش قابل درك است توضيح دهيد.
براي آشنايي بيشتر در زمينه تنبيه بدني كليك كنيد.
محروم كردناگر دست زدن كودك به وسايل بزرگترها دوباره تكرار شد، مي‌توانيد با اقتدار و بدون هيچ تنبيه بدني او را از فعاليت مورد علاقه‌اش محروم كنيد. مثلا به مدت يك ساعت حق ديدن برنامه تلويزيوني مورد علاقه خود را نداشته باشد يا از بازي كردن محروم شود.
جبران اشتباه توسط كودكمي‌توانيد شرايطي را فراهم كنيد كه كودك اشتباهش را جبران كند بدون اين كه او را سرزنش و تحقير كنيد يا برچسب دزدي به او بزنيد. به عنوان مثال با كودكتان صحبت كنيد و بگوييد كه بهتر است وسيله هر كسي را كه برداشته به او بگويد و از او عذر خواهي كند. البته كودك را مجبور نكنيد و فقط برايش توضيح دهيد اين راه خوبي براي جبران است تا خودش اين كار را انجام دهد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.