اگر يك هارد ديسك قديمي اينترنال داريد كه از آن استفاده نميكنيد، حتما به اين موضوع فكر كردهايد كه آيا ميتوان با استفاده از يك تبديل هارد اينترنال به اكسترنال از هارد ديسك قديمي خود به عنوان يك هارد اكسترنال استفاده كنيد؟
تبديل هارد اينترنال به اكسترنالداشتن يك هارد اكسترنال در كنار لپ تاپ يا كامپيوتر به عنوان هارد پشتيبان ايده بسيار خوبي است. اگر هارد ديسك كامپيوتر يا لپ تاپ خود را ارتقا دادهايد به راحتي ميتوانيد از هارد قديمي خود به عنوان هارد اكسترنال با روشي كه در ادامه به آن ميپردازيم استفاده كنيد.
همان طور كه در نگاه اول به هارد ديسك اينترنال خود متوجه شدهايد، اين هارد ديسكها اتصال متناسب براي استفاده خارج از كيس را ندارند. اتصالات SATA يا IDE فقط در صورتي كه هارد داخل كيس يا لپ تاپ باشد قابل استفاده هستند. چيزي كه براي استفاده از هارد ديسك در محيط بيروني كيس مورد نياز است يك تبديل هارد اينترنال به اكسترنال با استفاده از رابط USB است. براي اين كار نياز به يك باكس هارد داريد. باكس هارد هم به عنوان تبديل هارد اينترنال به اكسترنال و هم به عنوان نگهدارنده و محافظ هارد عمل ميكند.
اندازه هارد ديسكباكس هارد محفظهاي است كه هارد داخل آن قرار ميگيرد. آنها با دو رابط SATA و IDE سازگار هستند. البته در حال حاضر به خاطر منسوخ شدن رابط هارد IDE توليدكنندگان توليد باكسهاي IDE را كنار گذاشتهاند. پس اگر هارد شما خيلي قديمي و با رابط IDE است احتمال اينكه باكس مناسبي براي آن پيدا نكنيد وجود دارد.
بسته به جايي كه هارد ديسك قبلا استفاده ميشده است، اندازه آن متفاوت خواهد بود.
هارد ديسكهاي 3.5 اينچي در كامپيوترهاي روميزي و هارد ديسكهاي 2.5 اينچي معمولا در لپ تاپ استفاده ميشوند. هارد ديسكهاي 3.5 اينچي معمولا بزرگتر، سريعتر و ارزانتر هستند، اما هارد ديسكهاي 2.5 اينچي طبيعتا كوچكتر بوده و قابليت حمل بهتري دارند.
پورت و اتصالهاهمانند اكثر هاردهاي اكسترنال بازار، باكس هارد نيز با استفاده از پورت USB به كامپيوتر، لپ تاپ و ساير دستگاهها متصل ميشود. با توجه به افزايش روزافزون حجم فايلهاي رسانهاي حتما باكس هارد با رابط USB 3.0 خريداري كنيد. حتي يك باكس USB 3.0 روي يك سيستم USB 2.0 سرعتي بيشتر از يك باكس USB 2.0 خواهد داشت.
رابط هاردهمان طور كه استفاده از باكس USB 3.0 در سرعت انتقال فايلها تاثير دارد، رابط هارد نيز در اين موضوع تاثير گذار است. هارد ديسكهاي بازار معمولا داراي رابط SATA II – 3.0Gbps و SATA III – 6.0Gbps هستند كه در زمان انتخاب باكس هارد بايد بدان توجه داشته باشيد. اگر هارد ديسك شما SATA 2.0 است نيازي به خريد باكس SATA 3.0 نداريد اما اگر هارد شما SATA 3.0 است براي استفاده از سرعت بالاي آن حتما بايد باكس شما نيز از رابط SATA 3.0 پشتيباني كند.
باكس چندتاييبرخي از باكسهاي روميزي قابليت نصب چند هارد به صورت همزمان را دارند و مناسب براي افرادي هستند كه نيازمند به پشتيبان گيري از فايلهاي حجيم يا پشتيبان گيري چندتايي براي حداكثر ايمني از ديتاهاي خود دارند. اين باكسها معمولا در مدلهاي 2 تا 10 تايي توليد ميشوند و قابليتهاي ديگري نظير پشتيباني از RAID و NAS Storage را نيز دارند و بيشتر مناسب كاربران حرفهاي هستند.
قيمتقيمت باكسها به موارد مختلفي بستگي دارد و در بازار فعلي از 60 تا 250 هزار تومان (در باكسهاي تكي) ميتوانيد باكس مورد نظر خود را تهيه كنيد. (البته باكسهاي متفرقه قيمت پايينترين دارند كه به دليل عدم رعايت مسائل ايمني در ساختشان اصلا توصيه نميشوند)
از مواردي كه روي قيمت باكس هارد تاثيرگذار است ميتوان به نوع اتصال و رابط USB و هارد مورد استفاده در آن، جنس بدنه، ويژگيهاي محافظتي ويژه و البته برند آن اشاره كرد. به عنوان راهنمايي كلي هنگام خريد رابط هارد خود را در نظر داشته باشيد و حتما باكس USB 3.0 را انتخاب كنيد، ساير ويژگيها بسته به سليقه و نياز شما ميتواند در اولويت انتخاب شما قرار گيرد.
- یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹ | ۲۱:۲۳
- ۴۳ بازديد
- ۰ نظر